Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Μεσαιωνικό Φεστιβάλ - The Medieval Rose Festival 2009



Το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ πλησιάζει. Φέτος ανοίγει τις εκδηλώσεις του στις 19 Ιουνίου με το Παιχνίδι της Αναζήτησης του Δράκου και ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στην Μεσαιωνική Πόλη, που θα διαρκέσει έως τις 21 Ιουνίου. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί μία εβδομάδα μετά, με Αφηγήσεις Παραμυθιών πάνω στο Κάστρο της Μονολίθου και μία θεαματική μεσαιωνική αναπαράσταση στο Κάστρο της Κρητηνίας που θα σηματοδοτήσει τη λήξη του φεστιβάλ.
Για το σπουδαίο αυτό εγχείρημα που παίρνει φέτος διαδημοτικές διαστάσεις, σας καλούμε να πάρετε μέρος δηλώνοντας συμμετοχή στα δρώμενα, στα παιχνίδια και στο μεσαιωνικό μας παζάρι και να περάσετε μαζί μας τις πιο ευχάριστες και διασκεδαστικές μεσαιωνικές στιγμές που συμβαίνουν μόνο μία φορά το χρόνο στο νησί!
Δηλώστε Συμμετοχή

Στο Μεσαιωνικό Παζάρι: Όσοι έμποροι ασχολούνται με παραδοσιακά προϊόντα και τεχνίτες που δραστηριοποιούνται σε παλιές παραδοσιακές τέχνες, μπορούν να έχουν μία θέση στο παζάρι που θα πραγματοποιηθεί στην Μεσαιωνική Πόλη. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ: 6944263175 και στο email: stall@medievalrose.org (δηλώστε: ιδιότητα, ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο).

Στο Παιχνίδι της Αναζήτησης του Δράκου: Όσοι νέοι, από 14-104 ετών, επιθυμούν να πάρουν μέρος σε ένα συναρπαστικό ομαδικό παιχνίδι που θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Μεσαιωνική πόλη, μπορούν από τώρα να δηλώσουν συμμετοχή σε ομάδες 3 ατόμων. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να λύσουν γρίφους, να αποκωδικοποιήσουν μηνύματα, να περάσουν δοκιμασίες και να περιπλανηθούν στα πιο μυστήρια σημεία της μεσαιωνικής πόλης, για να ανακαλύψουν τον κρυμμένο Δράκο! Ο τελικός νικητής θα οδηγηθεί με μία εντυπωσιακή πομπή και πολλή μουσική στον Μάγιστρο του παιχνιδιού, που θα τον χρίσει Ιππότη και θα πάρει για έπαθλο το ξίφος και την κάπα του Θεοδάτου Ντε Γκοζόν, του γενναίου Ιππότη που σκότωσε το Δράκο της Ρόδου πριν από περίπου 650 χρόνια. Για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 2241074982 και στο κιν. 6977332233 ή με email: info@medievalrose.org (δηλώστε: ονοματεπώνυμο, ηλικία και τηλέφωνο). Για τους ανήλικους φίλους μας, που επιθυμούν να πάρουν μέρος, θα πρέπει να υπογράψει κηδεμόνας ή να τους συνοδεύει ενήλικο άτομο.
Το παιχνίδι πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ρόδου.

Ομάδα Φρούρησης: Όσοι επιθυμούν να γίνουν οι Ιππότες του Μεσαιωνικού μας Φεστιβάλ και να έχουν την επίβλεψη του χώρου και των εκδηλώσεων, να γνωρίσουν από κοντά τα μουσικά και τα άλλα καλλιτεχνικά σχήματα που θα έρθουν από διάφορες χώρες τις Ευρώπης, αλλά και να πάρουν μέρος στην αλλόκοσμη μεσαιωνική μας πομπή (παρέλαση) που θα διασχίσει την μεσαιωνική πόλη και φυσικά την Οδό των Ιπποτών, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 2241074405 και στο κιν. 6972178603 ή με email: info@medievalrose.org (δηλώστε: ονοματεπώνυμο, ηλικία και τηλέφωνο). Στην ομάδα φρούρησης μπορούν να πάρουν μέρος μόνο ενήλικες.

Επισκεφτείτε ακόμα την ιστοσελίδα του «Μεσαιωνικού Ρόδου»: http://www.medievalrose.org/GR/participation.asp για να βρείτε τις σχετικές φόρμες δήλωσης συμμετοχής στα κιόσκια και στις διάφορες ομάδες του φεστιβάλ.