Κυριακή 1 Μαΐου 2011

5o Διεθνές Μεσαιωνικό Φεστιβάλ ΡόδουΤο 5ο Διεθνές Μεσαιωνικό Φεστιβάλ νήσου Ρόδου 2011 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Μαΐου έως τις 2 Ιουλίου (κάθε Σάββατο ή και Κυριακή). Η διοργάνωση πραγματοποιείται με τη Στήριξη και την Αιγίδα του Δήμου Ροδίων.

Το πρόγραμμα σε γενικές γραμμές περιλαμβάνει:

1. 28 Μαΐου: Έκθεση έργων τέχνης με θέμα: "Οι εικαστικοί Δωδεκανήσου ζωγραφίζουν τον Μεσαίωνα στη Ρόδο" που θα εγκαινιαστεί στο Κατάλυμα της Γαλλίας, με ζωντανή μεσαιωνική μουσική

2. 4 Ιουνίου: Έφιππες Ιπποτικές Κονταρομαχίες στην Τάφρο, Αφηγήσεις Παραμυθιών και μεσαιωνικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

3. 11 Ιουνίου: Ομαδικό Παιχνίδι της Αναζήτησης του Δράκου και Μεσαιωνική Παρέλαση που θα πραγματοποιειθεί σε όλη την Μεσαιωνική Πόλη και σε τμήμα της Τάφρου. Δείτε τη σελίδα στο facebook. Διαβάστε περισσότερα για το Δράκο της Ρόδου στην ιστοσελίδα μας!

4. 28/5, 4/6, 11/6: Μεσαιωνικά happenings διάσπαρτα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου με μουσική και θεάματα που θα ανακοινώνονται κατά διαστήματα, και θα λειτουργήσουν ως καμπάνια προώθησης του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ 2012, που με τη συνεργασία της δημοτικής αρχής φιλοδοξούμε να διευρύνουμε σημαντικά!

5. 18 Ιουνίου: Ιδιαίτερα εντυπωσιακή θα είναι η συναυλία μεσαιωνικής μουσικής που θα παρουσιαστεί στον Κήπου του "Ήχος & Φως", από το γνωστό σχήμα στο χώρο του είδους, "Hortus Musicus" με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Εσθονίας στην Αθήνα.
Δείτε τη σελίδα της εκδήλωσης ΕΔΩ

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με τις μοναδικές Γιορτές των Κάστρων:

6. 25 - 26 Iουνίου: Μεσαιωνικό Καπηλειό στο Κάστρο της Κρητηνίας με σειρά από μεσαιωνικά δρώμενα και παραδοσιακά εδέσματα που ετοιμάζονται κατά τη διάρκεια της γιορτής από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο "Η Κάστελλος". Ακόμα: ζωντανή μεσαιωνική μουσική, θέατρο δρόμου, σόου με φωτιές και μαγικά, ξυλοπόδαροι και άλλα πολλά...

7. 2 Ιουλίου: Θεατρική Παράσταση: "Ο Ιππότης με τη Σκουριασμένη Πανοπλία" στο Κάστρο της Μονολίθου και παραδοσιακά εδέσματα από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο "Νέα Ζωή"

--------------------------------------------------------
ΧΟΡΗΓΟΙ:

Πολιτιστικό Τμήμα Δωδ/σου Περιφέρειας Ν.Αιγαίου


Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσουwww.ebed.gr


Τράπεζα Δωδεκανήσουwww.bankdodecanese.gr


Ταβέρνα Χατζηκέλης: www.­hatzikelis.­gr


Ταβέρνα Σαρρήςwww.sarristavern.com


Είδη δώρων "Ibiscus"www.ibiscusmarket.comΧορηγός Επικοινωνίας


Ραδιόφωνο Λυχνάρι
Ακούστε το Ραδιόφωνο Λυχνάρι μέσω διαδικτύου:
http://live.onestreaming.com/lihnari


Χορηγοί Επικοινωνίας για το διαδίκτυο: 


RodosEvents: www.RodosEvents.gr


Rhodes.Online: www.rhodes.com.gr


"Τρανζιστοράκι": www.tranzistoraki.gr


RhodesGuidewww.rhodesguide.com

Στήριξη: PraxisPlus


Δείτε τη σελίδα των εκδηλώσεων στο facebook