Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

6ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ νήσου Ρόδου - Γιορτές των Κάστρων


Μετά από αλλεπάλληλα μηνύματα των φίλων του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ και παρόλη τη γενικότερη οικονομική ανέχεια, το "Μεσαιωνικό Ρόδο" αποφάσισε και φέτος να συνεχίσει τη δράση του με λιτό αλλά συνάμα εντυπωσιακό περιεχόμενο!

Παρότι δεν υπάρχει καμία επιχορήγηση αυτή τη χρονιά για το φεστιβάλ μας, αυτό δεν μπόρεσε να περιορίσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μας! Με τη βοήθεια των εθελοντών και φίλων του συλλόγου...συνεχίσαμε!

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ μας ξεκίνησε φέτος με τη Γιορτή του Κάστρου της Μονολίθου στις 16 Ιουνίου και ακολούθησε το Ομαδικό Παιχνίδι της Αναζήτησης του Θρυλικού Δράκου της Ρόδου στις 24 Ιουνίου.

Συνεχίσαμε το Σάββατο, 30 Ιουνίου, με ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο, τη "Μυστηριακή Περιπλάνηση", με ξιφομαχίες, μουσική εποχής, χορούς από νεράιδες και δραστηριότητες που αποτέλεσαν αξέχαστη εμπειρία για όσους συμμετείχαν!


Το πρόγραμμα της Κυριακής, αναβλήθηκε για το Σάββατο 7 Ιουλίου, για τεχνικούς λόγους και περιλαμβάνει επίσκεψη σε υπόγειες στοές της τάφρου, ενημέρωση για τη χρήση τους και καθαρισμό τους, στο πλαίσιο της προσπάθειας του "Μεσαιωνικού Ρόδου" να εκπαιδεύσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα  διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Όσοι θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να στείλουν email: info@medievalrose.org (γράψτε: όνομα, ηλικία, τηλέφωνο)