Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Πρόσκληση σε Εκδήλωση
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010
18:30 ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΑΦΡΟΥ
          ΕΝΑΡΞΗ: ΠΥΛΗ D’ AMBOISE 
20:00 ΣΤΟ ΚΑΦΕ «ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ» 


Το «Μεσαιωνικό Ρόδο» σας προσκαλεί την Κυριακή, 28 Μαρτίου, σε μία μοναδική, ατμοσφαιρική περιπλάνηση στην Τάφρο, την ώρα που δύει ο ήλιος! 


Όλοι οι φίλοι που θα παραβρεθούν μαζί μας στην όμορφη διαδρομή, κατά μήκος των επιβλητικών μας τειχών, θα δουν Ιππότες να φρουρούν τις πύλες, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τη Δεσποσύνη Σαπφώ, να τραγουδάει μελωδικά, θρηνώντας τους χαμένους στρατιώτες του Μεσαίωνα και θα μάθουν για τις σπουδαίες μάχες και τις μεγάλες πολιορκίες που έζησε η πόλη μας! Ξεναγός μας σε αυτή την ιστορική διαδρομή θα είναι η Κατερίνα Ντέλλα (Προϊσταμένη τμήματος αναστύλωσης αρχαίων μνημείων Δωδεκανήσου - ΥΠΠΟ). 
Τόπος συνάντησης: Πύλη d’ Amboise1 (Ζωγράφοι) στις 18:30.

Μετά το τέλος της περιήγησης στην Τάφρο, το «Μεσαιωνικό Ρόδο» σας καλεί να ακολουθήσετε στον όμορφο μεσαιωνικό χώρο, στο Καφέ «Αρχαία Αγορά», το οποίο είναι χτισμένο πάνω από τα ερείπια της Αρχαίας Αγοράς της Ρόδου, ένα από τα λίγα ευρήματα, σημείο αναφοράς για την αρχαία πόλη που βρίσκεται κάτω από την Μεσαιωνική, που θα μπορέσουμε να δούμε. Εκεί, σε γιορτινή ατμόσφαιρα, με μεσαιωνική μουσική, θα ανακοινωθούν οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για το 4ο Διεθνές Μεσαιωνικό Φεστιβάλ 2010, το οποίο φέτος θα περιλαμβάνει Γιορτές Τεσσάρων Κάστρων και θα γίνει ένας σύντομος απολογισμός των δράσεων του 2009. Ακόμα, θα απονεμηθούν : Αναμνηστικά Διπλώματα στους εθελοντές του «Μεσαιωνικού Ρόδου» και σε όλες τις ομάδες που πήραν μέρος στο Παιχνίδι της Αναζήτησης του Δράκου αλλά και Έπαινοι στους Χορηγούς μας!

Για όσους επιθυμούν να παραβρεθούν μόνο στην εκδήλωση που θα γίνει στο Καφέ «Αρχαία Αγορά», οδός: Ομήρου 70, στην Μεσαιωνική Πόλη (είσοδος από Πύλη Αγ. Φραγκίσκου), η εκτιμώμενη ώρα προσέλευσης είναι: 20:00.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ