Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ευχαριστίες


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ νήσου Ρόδου – Γιορτές των Κάστρων, το Σάββατο που μας πέρασε. Μετά από μία σειρά εκδηλώσεων που αποτέλεσαν το φεστιβάλ: τη Γιορτή του Κάστρου της Μονολίθου, το Παιχνίδι της Αναζήτησης του Δράκου της Ρόδου και τη Μυστηριακή Περιπλάνηση στο Μεσαίωνα που μάγεψε όσους συμμετείχαν, το «Μεσαιωνικό Ρόδο», στην προσπάθεια επιμόρφωσης, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και αφύπνισης σε θέματα διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, πραγματοποίησε επίσκεψη σε υπόγειες στοές της Τάφρου που δεν είχαν ανοίξει ποτέ πριν επίσημα στο κοινό, έγινε ενημέρωση για τη χρήση που είχαν και ακολούθησε ο καθαρισμός τους από δεκάδες εθελοντές που δήλωσαν συμμετοχή.

Οι στοές της τάφρου με την ευκαιρία αυτή φωτίστηκαν και πάλι και γι’αυτό ευχαριστούμε τους χορηγούς ΣΕΗΔ και Super Market ΠΑΠΠΟΥ, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα μας και δώρισαν τους λαμπτήρες που τοποθετήθηκαν εθελοντικά από τον ηλεκτρολόγο Γιάννη Σπανό. Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Κυριάκο Θαρρενό που επέβλεψε τη δραστηριότητα, το φύλακα της τάφρου Μανόλη, τον κ. Ιωάννη Πάππου για τη χορηγία εργαλείων καθαρισμού, την κα Κατερίνα Ντέλλα για την παροχή σχεδίων του υπόγειου υδρομαστευτικού δικτύου της τάφρου, τους Εθελοντές Σαμαρείτες για την υγειονομική κάλυψη και φυσικά όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και Γάλλοι επισκέπτες του νησιού μας. Στο μέλλον οι στοές αυτές ευελπιστούμε να αποτελέσουν χώρο των δραστηριοτήτων του συλλόγου μας, για να έχει την ευκαιρία όλο και περισσότερος κόσμος να τις γνωρίσει!


Στο κλείσιμο των εκδηλώσεων μας θα θέλαμε ακόμα να ευχαριστήσουμε: όσους επισκέπτες συμμετείχαν και παρακολούθησαν τις δραστηριότητες μας, τους πολυάριθμους εθελοντές των εκδηλώσεων μας, το 1ο σύστημα προσκόπων Ιαλυσού και το Θάνο Παπουρδάνο για το Παιχνίδι της Αναζήτησης του Δράκου, τους προσκόπους των συστημάτων 4ο & 6ο Ρόδου,
2ο Κρεμαστής και 3ο Παραδεισίου, τον Ιωάννη Δημόβσκι για τις κατασκευές των παιχνιδιών, τον πολιτιστικό σύλλογο Μονολίθου Νέα Ζωή για τη συνεργασία στη Γιορτή του Κάστρου της Μονολίθου, τον Ερυθρό Σταυρό για την υγειονομική κάλυψη, τον Χρήστο Ευστρατίου για τη δωρεά υλικών για τις κατασκευές, την Αρχαιολογική Υπηρεσία για την παραχώρηση των χώρων για τις εκδηλώσεις μας, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου για την αρωγή του, τους συλλόγους καταστηματαρχών και εστιατόρων παλιάς πόλης καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι, Rodos Events, Paintbox e-magazine, Rhodes Online. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ταλαντούχους ερασιτέχνες φωτογράφους της ομάδας Ρόδου και PhotOrion που κάλυψαν και ανέδειξαν με μοναδικό τρόπο τις εκδηλώσεις μας!